mandag 20. mai 2013

Marshmallowfondant

Marshmallowfondant er kjempefint å jobbe med, enten du skal trekke en kake, pynte en kake, lage figurer osv. Jeg synes den er mye mer "sammarbeisvillig" enn både marsipan og sugarpaste, for den er både bøylig, tøylig og gir et veldig fint resultat!


Du trenger:
 • 1 pk marshmallows
 • 2 ss delfiafett eller flott matfett
 • ca. 1 pk melis 
 • litt vann
Legg alle marshmallowsene i en bolle. Ha oppi ca 2 ss delfiafett eller matfett (jeg synes begge deler fungerer like bra), tilslutt tilsettes 2 ss vann. 
Sett i microen i ca 30 sek på full styrke. Sjekk etter ca 20 sek, og stek mer om nødvendig. Marshmallowsene skal være fluffy og oppblåst, da er de perfekte. 

Ta ut av microen og rør rundt til fettet har smeltet helt og er helt blandet med resten. 

Begyn med å røre inn melis (siktet). Dette er veldig klissete! Når du har fått blandet inn en del, så legger du den over på benken (smør godt med fett både på benken og hendene først, så slipper du at det setter seg fast). Kna inn melis til du har en fast og fin deig, som ikke klistrer seg fast noe sted. Det er litt forskjellig hvor mye melis jeg bruker, men ca 400 g.

Når du er ferdeig med fondanten, kan den farges i forskjellig farger. Hvis du skal ha hele fondanten i en farge, kan du tilsette farge før du tilsetter melisen. Jeg bruker Wilton sine farger, de gir flott farge og er lette å jobbe med. Et lite tips: bruk hvetemel når du skal modelere og rulle ut fondanten, bruker du melis, blir det veldig klissete!

Oppskriften holder til trekking av en kake, pluss pynt. 


Keep calm and bake on!

:) Liv-Kristin


5 kommentarer:

 1. Hei, jeg lurer på om noen har testet å lage fondant med f.eks. rapsolje, istedenfor matfett? Prøver å unngå palmefett her hos oss nemlig, men vil jo ha et bra resultat :)

  SvarSlett
 2. Hei, jeg kan dessverre ikke så mye om palmeolje, men man kan fint bruke Delfiafett. (hvis du spiser det?) Jeg har ikke prøvd meg med annen type olje, så vet dessverre ikke om det funker.. Kanskje noen andre som vet? :)

  SvarSlett
 3. Ok, da får jeg rett og slett bare teste :)

  SvarSlett
 4. Jeg er ganske sikker på at Cocosa funker bra ;)

  SvarSlett
 5. Hvordan er det å fryse fondanten? Er det mulig, og vil den være like god å bruke når man tar den opp igjen?

  SvarSlett

© Baketerapi. Powered by