mandag 6. mai 2013

Min favoritt sjokoladekake

Jeg har en sjokoladekake som jeg bruker som base i de fleste av mine kaker som har fondantlokk. Denne er veldig enkel og blir bra hver gang! - også går det raskt! Både voksne og barn synes den er god, og det er viktig siden jeg baker en del til barnebursdager.


Du trenger:
 • 4 egg
 • 2 dl sukker
 • 2 dl brunt sukker
 • ca 5 dl mel
 • 3 ts pure vanilla extract (event. vaniljesukker)
 • 3 ts bakepulver
 • 4 ss kakao
 • 2 dl melk
 • 200 g smeltet smør
 • 100 g hakket kokesjokolade


Pisk egg og hvitt sukker fluffy (skal ikke være stiv eggedosis). Ha så i brunt sukker. Sikt i det tørre og pisk på lav hastighet mens du blander inn melk og smør. Rør til slutt inn hakket kokesjokolade.

Stekes på 180 grader i ca 30-40 minutter. Det kommer litt ann på hva slags form du bruker.
Hvis jeg skal ha rund kake så er den fin til 28 cm, eller 24 cm, hvis du vil ha en høyere kake.
Skal du ha den i langpanne, ville jeg brukt en liten langpanne (den blir ganske tynn i en vanlig langpanne)

Så, den ser ikke så smashing ut, men denne er perfekt som utgangspunkt til kaker som skal trekkes med fondant.


Ceep calm and bake on!

:) Liv-Kristin4 kommentarer:

 1. Hei!
  Hvilken kokesjokolade bruker du? Mørk/lys?

  SvarSlett
 2. Hei Elise,
  Jeg bruker mørk kokesjokolade :)

  SvarSlett
 3. Skal hvit og brunt sukker piskes sammen med eggene?

  SvarSlett
 4. Hei,

  Jeg pisker først hvitt sukker og egg, også tilsetter jeg brunt :)

  SvarSlett

© Baketerapi. Powered by