mandag 20. mai 2013

Prinsessekake

En liten prinsesse jeg kjenner fylte fire år, og ønsket seg en skikkelig prinsessekake. Så da fikk jeg prøvd meg på denne :) En prinsessekake til en supersøt prinsesse!
Du trenger:
  • kakebunn
  • frosting 
  • Marshmallowfondant
  • Dukke 
  • Pynt/stæsj
Som bunn til denne kaken har jeg brukt min favoritt sjokoladekake, som du finner oppskriften på her. Her har jeg brukt 1 1/2 oppskrift. Det kan være lurt å ha litt bunn å gå på når man skal skulptere. 

Jeg hadde det meste av røra i en liten langpanne 33x22 cm, og en liten, rund silikonform som skal brukes som toppen av "skjørtet". 

Her har jeg brukt denne sjokoladefrostingen.

Også trenger du en dukke. Jeg har kjøpt denne på Wilton, men man kan også kjøpe en billig Barbie dukke og knekke av bena. 

Start med å skjære opp bunnen og skulptere den så godt du kan som en "topp"


Forst så hele kaken godt med frosting.
Så kommer pyntingen, her har jeg brukt marsmellowsfondant som farget i forskjellige prinsessefarger. (Se oppskrift på Marsmellowsfondant her)
Start med en kant nedrst som blir "underskjørtet", da er det lettere å legge på skjørtet.


Kjevle ut "skjørtet" og skjær en runding. Du kan måle fra toppen av kaken og ned, for å se hvor stor radiusen på runningen må være. Så legger du skjøret over kaken.


Sett så på dukken. Nå er det bare å begynne pyntingen, det er jo dette som er moro! Bruk det du har. Jeg lagde topp til dukken av fondant og på kantene satte jeg på perler. Så lagde jeg småblomster som jeg festet på skjøret. :) Denne kaken kan lages med mange variasjoner, men denne er enkel og morsom å lage!Keep calm and bake on! 

:) Liv-Kristin
0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© Baketerapi. Powered by