søndag 16. juni 2013

Bringebærsnurrer

På Deli De Luca har de fått en bolle som de kaller Bringebærsnurr. Den ser supergod ut, og godtemoms som jeg er så klarte jeg ikke motstå fristelsen ;) Man kan si jeg ble skikkelig skuffa da jeg fikk bolla! For det første så har den ingen fristende bringebær på toppen, og for det andre så fant jeg heller ingen fristende bringebær inni, bare noen lys rosa flekker sporadisk plassert! Ikke kunne jeg smake noe til den "herlige kremosten og vanlijesausen" heller!

Snytt for deilige brinebærsnurrer, så måtte jeg rett hjem å bake nettopp bringebærsnurrer sånn de skal være! :)
Og disse ble superdupergode :D Så da kan jeg jo si takk for inspirasjonen, Deli De Luca!
Du trenger:

Bolledeig:
 • 5 dl melk
 • 50 g gjær
 • 150 g smør
 • 1 1/2 dl Sukker
 • 1/2 ts kardemomme 
 • ca 15 dl mel
1 pk vaniljekrem, Piano
Bringebær 

Bolledeig:
Smelt smøret og ha oppi melk, la blandingen bli ca 37 grader. Tilsett sukker, gjær og kardemomme. Ha det oppi en miksmaster med eltekroken ha i melet litt og litt til du har en smidig og fin deig, som akkurat slipper bollen. La deigen heve til dobbelt størrelse, dette tar ca 50 minutter.

Når deigen har hevet, kna den godt og del den i to. Kjevle ut deigen til et rektangel. Ha på et godt lag med vaniljekrem og strø på bringebær. Jeg pleier å lage vaniljekrem selv, men denne gangen hadde jeg ikke så god tid, så da brukte jeg Piano Vaniljekrem, og det ble veldig godt!Rull og legg med kjøten ned. Kjær opp rullen i ca 2 cm tykke biter. Legg på stekebrett og etterhev i ca 15 minutter.Stek ved 230 grader i ca 12 minutter.

Pynt med litt melis og bringebær og nyt!
Keep calm and bake on!

:) Liv-Kristin
3 kommentarer:

 1. Kan jeg få beskjed dagen før du skal bake sånn at jeg kan legge inn et besøk?

  SvarSlett
 2. :)
  Jeg skal gi deg beskjed, Lisa!

  SvarSlett

© Baketerapi. Powered by