torsdag 6. juni 2013

Chocolate cakepops!

Cakepops er like populert blant voksne som hos barn. Og det som er så fint er at de smaker kjempe godt, ser flott ut, og du kommer rett og slett til å bli festens helt om du har med disse! Disse er helt supre å lage med rester av en kake du har liggende. Jeg legger alltid kakerester i fryseren, så kan jeg ta de opp og lage cakepops av de.


Du trenger:
  • Rester fra kake, eller en kakebunn
  • frosting/smeltet sjokolade 
  • ca 200 g sjokolade til trekk
  • delfiafett
  • pinner 
  • pynt
Disse lagde jeg med rester fra Prinsessekaken som jeg lagde for litt siden.

Her har jeg brukt denne bunnen og denne frostingen.

Slik gjør du:
Smuldre opp kakebunnen i en bolle (det er helt topp om den allerede har frosting på, da trenger du ikke tilsette det). Tilsett 50-100 g smeltet kokesjokolade (spar litt av skokoladen til senere). Knal alt sammen godt sammen til en fast deig, slik at når du klemmer den sammen så blir det sittende.


Lag små kuler som du legger på et brett og setter i kjøeskapet i et par timer, eller ca en halv time i fryseren. Dette er viktig siden cakepopsene vil dette av pinnen om de ikke er avkjølt.


Når kulene er avkjølt tar du frem resten av den smeltede sjokoladen. Dypp enden av pinnen i litt sjokolade og stikk i kulene. Når alle kulene har fått pinner, så kan du godt avkjøle litt til hvis du har tid.


Smelt ca 200 g koksesjokolade med 1-2 ss delfiafett. Dypp cakepopsen i sjokoladen og sett til avkjøling (jeg pleier å sette de i en bit med oasis, da tørker de så pent atte :) )Til slutt dekoreres de etter ønske. Om du skal ha på perler, så anbefaler jeg å gjøre det når de er halvveis tørket.

Her er det bare å bruke fantasien!

Denne oppskriften er ikke så nøyaktig siden den er laget ut fra rester. Så se det litt an og prøv deg frem! Cakepops kan lages med massevis av morsomme smaker, det kommer flere oppskrifter etterhvert!

Ceep calm and bake on!

:) Liv-Kristin

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© Baketerapi. Powered by