mandag 10. juni 2013

Sommerfuglkake

På søndag var på vi bursdagsparty til en super-søt 5 åring. Jeg var så heldig å få lage en bursdagskake til frøkna, og som alle jenter på den den alderen elsker hun hjerter, sommerfugler, blomster, og selvsagt rosa!

Slik gjør du:

Til denne kaken har jeg brukt min favoritt sjokoladekake i en 24 cm rund kakeform. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter. Når kaken er helt avkjølt deles den i to lag for så å fylles og frostes med denne sjokoladefrostingen.

Lag marshmallowfondant. Kjevle ut og trekk kaken. Til mønsteret har jeg brukt melis etter denne oppskriften:

  • 1 eggehvite 
  • melis 
  • vaniljeectract 
  • farge

Pisk eggehviten godt til den skummer, tilsett vaniljeekstrakt og melis. Pisk videre og tilsett melis til du har fått riktig konsistens. Man skal kunne "skrive" i melisen når det renner av skjeen, slik at det holder seg i ca 5 sekunder. Tilsett farge.

Ha i en sprøytepose med liten, rund spiss. Lag fine "snirkelmønster" på kaken.

Jeg brukte hjerte, sommerfugl og blomster "cutters".


For å få litt liv og volum i sommerfuglene og blomstene, er søvpapir velidg fint å bruke som tørkestativ. Den formes som du vil og etter en et par timer er de helt stive. Hvis jeg vet jeg skal lage en kake, lager jeg som regel pynten et par dager før, så sparer jeg masse tid når kaken skal pyntes. Plasser så på kaken, og bruk melisen som lim. Dekorer blomstene med spiselige perler, de er så søte!


Server og nyt synet av en lykkelig 5 åring :) 


Keep calm and bake on! 


:) Liv-Kristin 

2 kommentarer:

© Baketerapi. Powered by