mandag 8. juli 2013

Oreo kokosboller

Nå har jeg prøvd meg frem på kokosboller noen ganger, og nå synes jeg at jeg fikk til en oppskrift som var veldig god!Jeg elsker kokosboller og jeg synes de er aller best med kjeks i bunnen. Det er ikke så lett å finne en vaffelkjeks som er både rund, god og riktig størrelse. Så jeg tenkte jeg skulle prøve med Oreo, og det ble veldig godt :)Du trenger:
 • 6 eggehviter
 • 150 g sukker
 • 1 ts sitronsaft
 • 1/2 dl glykos sirupp
 • 1 vaniljestang eller  1 ts Pure vanilla ecstract
 • 5 plater gelantin
 • 0,5 dl kokende vann 
 • 1 pakke Oreojeks 
 • 200 g kokesjokolade 
 • 3 ss delfiafett 
 • Tørket kokosmasse 
Glykossirup har jeg kjøpt i sverige, men vanlig glukose
får mankjøpt på bakebutikker her i Norge
Legg gelantinen bløtt. 

Del Oreokjeksen i to og legg utover en stekeplate.

Ha eggehvitene i en glassbolle sammen med sukkeret og glykos sirupen. Ha det over en kjele hvor det koker vann (ikke fosskoking). Rør konstant til sukkeret har løst seg helt opp, så helles den over i en miksmaster og miks på full guffe til du har en stiv og fin marengs. Sett til side.Bland den bløte gelantinen og det kokende vannet til all gelantingen er helt oppløst, tilsett så sitron og vanilje ekstract. Pisk så marengsen forsiktig videre mens du tilsetter gelantinblandingen. Miks videre i 2 minutter.Nå er marengsen klar. Putt i sprøytepose og sprøyt topper på de delte Oreokjeksene. (Jeg hadde ikke nok kjeks til alt, så jeg lagde en del uten bunn også, da bare strør man kokos utover plata før man lager topper) La det stivne i ca 3 timer.

Smelt sjokoladen sammen med Delfiafett. Dypp de ferdige kokosbollene i kjokolade, sett tilbake på brettet og dryss på kokos. Sett til avkjøling til sjokoladen er stiv, og server!
Keep calm and bake on!

:) Liv-Kristin

2 kommentarer:

 1. Wow! Jag visste inte att man kunde baka såna där själv! Du är så duktig!

  SvarSlett
 2. Takk :) Det er lett og få til, og veldig godt ;)

  SvarSlett

© Baketerapi. Powered by