torsdag 22. august 2013

Double chocolate brownies

Brownies må være noe av det enkleste og beste man kan lage. Hvis jeg har litt dårlig tid før gjester, eller hvis jeg skal ha med meg noe i en superfart, så lager jeg alltid brownies. Denne oppskriften har vi brukt i vår familie sien jeg var liten, den er super saftig og har en veldig god sjokoladesmak!

Jeg husker godt første gangen min søster skulle lage den til oss, jeg må ha vært rundt 5 år eller no, og søstern hadde vært i USA og lært om brownies. Hun lagde den alt for tynn og stekte den alt for lenge, så den ble super hard! Det har hun fått hørt et par ganger kan du tro! Men etter det har den alltid blitt vellykket :)

Denne kan varieres til det uendelige med forskjellige smakstilsetninger, alt fra sjokolade til nøtter til marshmallows til lakris til bær osv. Det er bare å prøve seg frem!

Du trenger:
  • 200 g smør
  • 4 egg 
  • 4 dl sukker
  • 2 dl mel 
  • 2 dl kakao 
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g kokesjokolade 
  • 100 g hvit sjokolade 
Slik gjør du: 
Smelt smøret i en kjele og sett til side. Pisk opp egg og sukker (NB! ikke til eggidosis, for da blir den for fluffy).


Bland inn smør og sikt inn mel, kakao og vaniljesukker.


Hakk opp sjokoladen i passe biter og rør inn til slutt. Ha oppi en liten liten langpanne. (hvis du vil lage i stor langpanne må oppskriften dobles).


Stek på 180 grader i ca 20 minutter. Det er veldig viktig å følge med, kaken skal ikke overstekes! Det skal fremdeles henge litt kake igjen på kniven når du tester den. Hvis den steker for lenge får du ikke den saftige og gode browniekonsistensen. Jeg har pyntet på toppen med litt smeltet hvit sjokolade.
Keep calm and bake on!

:) Liv-Kristin

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© Baketerapi. Powered by