mandag 26. august 2013

Kanel- og vaniljedoughnuts

Mine tantebarn ELSKER doughnuts! Pappaen deres kommer fra USA, så det er kanskje ikke så rart? Uansett, når jeg er på besøk der, så vil de veldig gjerne at jeg lager til de, og denne søndagen var ikke noe annerledes :) Man kan jo ikke si nei til verdens søteste tantebarn, kan man vel?

Dette trenger du:

Doughnuts: 
 • 3 dl melk 
 • 50 g fersk gjær (har du ikke fersk, kan du bruke en pose tørrgjær)
 • 70 g sukker
 • 3 egg
 • 100 g smeltet smør 
 • ca 600 g mel 
 Topping:
 • sukker
 • 1 vaniljestang/vaniljesukker
 • kanel 
Nøytral olje til steking (jeg bruker rapsolje)


Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele, tilsett melk og varm opp til ca 37 grader. Rør inn sukker og gjær og la det kose seg i 10 minutter. Ha mel og egg oppi en bakebolle, tilsett melkeblandingen og elt til det hele er godt blandet og slipper bollen.


Ha plast over bollen og sett den til heving på et lunt sted i ca 50 minutter (til den har doblet seg).

Kna ut deigen og kjevle den ut til den er ca 1-1 1/2 cm tykk. Press ut ringer i ønsket størrelse og lag et hull i (jeg har en doughnutform som er veldig praktisk å bruke!). Stikk ut hele deigen, og kjevle ut igjen til du har fått brukt opp hele deigen. La de etterheve ca 10-15 minutter på benken.Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele. Ha oppi olje til det ca er 7-10 cm dypt. Oljen er varm nok når det bruser hvis du har oppi enden av en tresleiv.Topping: Skjær vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Bland de med sukker i en bolle
Ha en annen bolle hvor du blander sukker og kanel. Her skriver jeg ikke nøyaktig hvor mye for det er litt smak og behag ,men det må være såpass mye at det dekker bunnen i en bolle med ca 2 cm.

Ha oppi ca tre til fire doughnuts om gangen. Stek i ca 1 minutt på hver side. Her må du prøve deg litt frem med tid og tempratur, du må nok sette ned varmen etterhvert. Når den er fin og gylden, ta den av og sett på et kjøkkenpapir. Rull de så i enten kanel eller vanilje sukkeret.Server de gjerne lunkene med et glass melk til. Yummy!


Keep calm and bake on!

:) Liv-Kristin

1 kommentarer:

 1. Åh dette er jo sååå godt! Jeg har bare lagd det selv en gang men det var enklere enn det ser ut. Siden jeg ikke har donutform brukte jeg ett glass til den ytre ringen og en pet-flaske til den lille. Funket veldig bra!

  SvarSlett

© Baketerapi. Powered by