onsdag 11. september 2013

Lakristrøfler

Jeg har en teori om at alt blir godt blandet med sjokolade, og en av de beste smakene med sjokolade er lakris! Jeg synes det er alt for lite sjokolade, is etc. som har lakris/sjokolade smak. En av de beste sjokoladene som finnes må være Draumur (en lakrissjokolade fra Island).

Da vi var i Sverige i sommer kom vi over en liten konfektbutikk som hadde et fantastisk utvalg av lakriskonfekt, og favoritten ble lakristrøfler. Så da måtte jeg jo prøve å lage noen som er like gode som de, og jeg kan love deg at disse ble VELDIG gode! Også er de lette og lage og :)Du trenger:
  • 1 1/2 dl fløte
  • 200 g god kokesjokolade (jeg har brukt Odense sin) 
  • 2 ts Salty liqurice syrup*
  • 2 ss kakaopulverSlik gjør du:

Kok opp fløten og hell den over kokesjokoladen. Rør godt til all sjokoladen er smeltet.Tilsett så lakrissirupen. Ha alt i en luftett beholder og la stå i kjøleskapt over natten. (hvis du MÅ ha trøfler samme dagen, kan du ha den i fryseren til den blir stiv)Når røren er stiv, lag små kuler som du ruller i kakaopulver. Jeg brukte en melonskje til å lage kuler med. Oppbevares i kjøleskap.Server og nyyyyt den deilige smaken av sjokolade og lakris! NAM!!!

*Lakrissirup kan kjøpes her. De selger det på utvalgte butikker i Norge også :) Jeg kan på det sterkeste anbefale all lakris fra Johan Bülow!

Keep calm and bake on!

:) Liv-Kristin


2 kommentarer:

  1. Oi oi oi oi! Denne skal prøves.

    SvarSlett
  2. Yummi - TUSEN TAKK for link til hvor man kjøper lakris sirup! Dette skal prøves. Jeg har også laget sjokoladetrøfler fra boka til Siljes Reise..... ruller man de i lakrisekstrakt så smaker det HIMMEL! Nesten så man ikke kan stoppe! Gleder meg til å teste disse!

    SvarSlett

© Baketerapi. Powered by