mandag 28. oktober 2013

Rapunzelkake

Min lille prinsesse fyllte 3 år i september, og når jeg spurte henne hva slags kake hun ville ha, så var svaret helt klart: Rapunzelkake!!! Hun digger Rapunzel, så da var det bare å sette igang :)

Dette trenger du:

En slik kake som dette her bruker jeg ofte flere kvelder på å lage. Det er veldig tidkrevende, og veldig moro :) Jeg begynner som regel to dager før med å lage marshmallowfondanten. Den har bare godt av å ligge litt før den brukes (oppbevares i romtemp). Kveld nr en så lagde jeg prinsessetårnet. Denne gangen har jeg "jukset" litt og laget tårnet med papp og alluminiumsfolie inni. Vanligvis liker jeg best å lage alt spiselig, men siden jeg startet tre dager før kaken skulle serveres, så måtte jeg nesten gjøre det på den måten. Så jeg formet et tårn med dopapir og aluminiumsfolie, som jeg så trakk med fondant. Jeg fortsatte med dette på kveld nr to, da lagde jeg også små blomster i diverse farger.

Samme dag som kaken skulle serveres stekte jeg sjokoladekaken i en 24 cm form i ca 50 minutter. Kaken avkjøles helt mens sjokoladefrostingen lages.

Når kaken er avkjølt skjæres den i tre lag og fylles og dekkes med sjokoladefrosting.

Så kjevles grønnfarget fondant ut som kaken trekkes med. Jeg lagde Royal icing, som jeg farget grønn og lagde swirls med, som jeg festet blomster på.

Til slutt festet jeg på tårnet (jeg brukte grillpinner), og satte på Rapunzel (hun hadde jeg kjøpt).

Kaken ble servert til en overlykkelig 3 åring, som ikke har snakket om annet siden :)
Keep calm and bake on!

:) Liv-Kristin2 kommentarer:

© Baketerapi. Powered by