torsdag 19. desember 2013

Franske makroner

Nå som det nærmer seg jul, så synes jeg det er veldig koselig å lage små spiselige presanger. Franske makroner er veldig gode, også ser de lekre ut, så de er perfekte som små overraskelser :)Du trenger:
  • 180 g eggehviter, romtemperert
  • 40 g sukker
  • 220 g mandelmel*
  • 220 g melis 
  • 200 g sukker til sukkerlake
  • 75 g vann til sukkerlake
Denne oppskriften blir ca 60 makroner

Slik gjør du: 
Pisk halvparten av eggehvitene (90 g) stiv og tilsett 40 g sukker mot slutten av piskingen.Kok opp sukker og vann til sukker lake med et termometer i. Sukkerlaken skal bli 118 grader.Ha sukkerlaken i marengsen mens du mikser på medium hastighet. Pisk godt til bollen ikke er varm lenger. 

Bland mandelmel og melis godt sammen. Ha så opp resten av eggehvitene og bland til alt er en fast masse.


Så blandes marengsen og mandelblandingen forsiktig sammen til en glatt og fin blanding. Den skal være litt flytende. Ha oppi farge om ønskelig.


Ha blandingen oppi en sprøytepose med stor, rund tipp. Sprøyt små rundinger på et bakebrett. Prøv å få de så like i størrelse som mulig. Det er viktig at røren er såpass flytende at den siger litt utover og ikke lager store topper på kakene.


La de så hvile på kjøkkenbenken i minimum 30 minutter, dette er viktig for at makronene skal få "føtter". 

Sett inn i ovenen og stek makronene på 180 grader i ca 12 minutter. Husk å ha et tomt stekebrett rett under brettet med makroner, da slipper du at de sprekker opp.


La makronene avkjøle helt, før de fylles med valgfritt fyll. Jeg brukte cream Creamcheese frosting i mine. Til denne porsjonen var det nok med en halv porsjon frosting.


Pakk makronene pent inn i cellofan og gi til noen du er glad i <3

Små søte gaver klare for å overraske noen :) 

*du får kjøpt ferdig mandelmel i velassorterte matvarebutikker, eller på helsekostbutikker. Eller så kan du skolde mandlene og kverne de to ganger, så får du mandelmel.


Keep calm and bake on!

:) Liv-Kristin 1 kommentarer:

© Baketerapi. Powered by