fredag 13. desember 2013

Julemarsipan

En av mine julefavoritter er hjemmelaget marsipan! Det var det beste Mamma bakte til jul da jeg var liten, husker jeg :) Også er det jo så enkelt og så utrolig godt. Sett på julemusikken og sett igang!

Du trenger:
  • 500 g skoldede mandler 
  • 450 g melis 
  • ca 2 eggehvitter
  • 5 dråper manelessens
  • 150 g kokesjokolade
  • 1 ss delfiafett

Slik gjør du: 
Start med å skolde mandlene, det pleier jeg å gjøre en dag eller to i forveien, slik at jeg slipper å vente på at de skal tørke. Eller så kan de tørkes på lav varme i stekeovnen i ca 1 times tid. 


Mal mandlene, gjerne to ganger. (jeg bruker alltid håndkvern når jeg maler mandler, for jeg synes de mister den riktige kosistensen hvis man tar de i kjøkkenmaskina) 


Når mandlene er kvernet blandes de sammen med melisen til alt er godt blandet, har til slutt oppi mandelesens og eggehvite og bland til det du har en fin og fast masse, som ikke klistrer seg til benken. (ikke ha i all eggehviten på en gang, bland sammen og se om du trenger alt). 


Rull så ut små kuler eller lag andre fine figurer av marsipanen. 


Smelt sjokoladen og delfiafettet sammen og dypp marsipanen i. Dekorer gjerne med hvit sjokolade. 


Marsipan holder seg godt i kjøleskap eller i fryseren, så den kan lages i god tid før jul. 


Keep calm and bake on! 

:) Liv-Kristin

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© Baketerapi. Powered by