fredag 19. desember 2014

Melfri sjokoladekake med mousse

Dette er bare en superdigg sjokoladekake, og den er rask og enkel og lage. Nå i disse jule og nyttårstider er det en perfekt dessert sammen med deilig is, bær eller for seg selv. Det  beste er at kaken fint kan lages en dag eller to i forveien, og det er den samme røra til kaken og moussen!


Du trenger: 
  • 200 g mørk sjokolade av god kvalitet
  • 175 g smør
  • 160 g sukker 
  • 7 eggeplommer
  • 5 eggehviter 
Kakao til smøring og dekor

Slik gjør du: 
Smelt smøret og sjokolade sammen og sett til side. Pisk eggehviter og ha i 1/3 av sukkeret underveis til du har en fin marengs, sett til side. Pisk eggplommene og resten av sukkret hvitt.Vend så inn sjokoladeblandingen i eggeplommene. Til slutt vendes egghvitene forsiktig inn.

Smør en 24 cm form med smør og strø på kakao, hell ut det som ikke fester seg. Ha i halvparten av røra og stek på 175 grader i ca 25 minutter. Kaken ser ikke helt ferdig ut, men sånn skal det være ;)Når kaken er avkjølt, ha på resten av røra. Dette blir en fantastisk mousse. La kaken stå noen timer i kjøleskapet, eller over natten. Strø over kakao eller sjokoladespon rett før servering.Denn kaken er så silkemyk og deilig med superdigg mouss på toppen! Nam!


Ceep calm and bake on!

:) Liv-Kristin0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© Baketerapi. Powered by