tirsdag 13. oktober 2015

Kakekrigen, dag 2

I dag var jeg ikke like nervøs som gårsdagen. Det var jo helt ok når jeg hadde så fine damer å være på kjøkkenet sammen med :)
I dag var det litt mer press. Overraskelsesoppgave er jo skummelt nok i seg selv, men så var det jo også en av oss som skulle hjem. Da kjenner man presset mer!

Da vi kom inn i studio, skjønte jeg med en gang hva vi skulle bake; makroner. Det stod jo utstilt mandelmel og melis.

Da Fridtiof sa vi skulle bake makroner, ble jeg lettet. Makroner er noe jeg føler jeg får til. Men det eneste problemet var at jeg fikk en oppskrift og fremgangsmåte som var veldig forskjellig til den jeg pleier å bruke. Lars er superflink, men jeg må si, jeg likte ikke hans makronoppskrift.

Fridtjof er ivrig prøvekaknin ;) 

Jeg må si, Fridtjof er en superhyggelig kar, men det er vel ikke sånn fantastisk premie å få hans hjelp ;) Hehe, men veldig hyggelig å skravle med, da :)

Jeg har aldri opplevd å ikke få til karamell, men det gikk bare ikke! Jeg måtte lage den to ganger, så det ble litt stress, kan man si.

Det endte med at jeg stekte makronene for lenge, så de ble ganske så harde og tørre.

Jeg var fornøyd med utseende, men ikke med smaken. Når jeg tenker meg tilbake, så tror jeg at jeg tok oppi for lite kakao også, for mine ble veldig lyse forhold til de andre sine.

Det ble ikke gult forkle i dag, men jeg ble veldig fornøyd med å komme videre! Men, jeg er litt skuffa over at jeg ikke grusa de andre i makroner ;)

Her er oppskriften på Lars sine makroner.

Følg med i morgen, da skal vi bake noe med kokos! Jeg ELSKER kokos!

Keep calm and bake on!

:) Liv-Kristin


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© Baketerapi. Powered by