lørdag 10. oktober 2015

Marengsrullekake med sjokolade og banan

Jeg har hatt en liten bloggepause et par måneder nå. Det har vært en del andre ting som har tatt opp tiden min. Vi har blant annet flyttet, fått en ny baby og jeg har fått meg ny jobb. Men nå er jeg tilbake :)

Jeg er så glad i marengsrullekake. Jeg bakte denne en kveld vi fikk besøk av min bror, og jeg vet han er veldig glad i sjokolade og banan, så denne ble suksess! Denne tar kort tid å lage, og blir veldig god!


Du trenger:
Marengsbunn:
  • 4 eggehviter
  • 190 g sukker
  • 2 ts maizenna
  • 1 ts eddik (vanlig 7%)
  • 1 ts vaniljesukker
Sjokoladekrem:
  • 3 dl kremfløte
  • 150 g smeltet kokesjokolade
  • litt Maldonsalt
1-2 modne bananer

Slik gjør du:
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme, ha så i sukker, litt og litt, til du har en fin og blank marengs. Rør så forsiktig inn maisenna, eddik og vanilje.

Bre marengsen jevnt på et bakepapir og stek på 180 grader i 12-15 minutter, til den har en gylden overflate. Velt kaken over et nytt bakepapir og avkjøl helt.Lag sjokoladekrem ved først smelte sjokoladen, og la den avkjøle til den ikke er veldig varm. Pisk kremen stiv og bland forsiktig sammen. Smak til med litt maldonsalt.Bre kremen over marengsbunnen, og ha på bananskiver. Rull kaken forsiktig sammen* ved å bruke bakepapiret.*Tips: skjær av ca en cm på hver av kantene ytterst før du ruller, så brekker den ikke opp mens du ruller kaken.

Pynt med litt sjokolade.


Keep calm and bake on!

:) Liv-Kristin


Ps, Sees på Kakekrigen på mandag :D
0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© Baketerapi. Powered by